Kalastajan Savukoski

Kalastajan Savukoski ry tarttui haasteeseen

Kun ideat ja innostus kasvoivat tekojen tasolle, oli aika koota voimat yhteisen hankkeen taakse. Elokuussa 2013 perustetun Kalastajan Savukoski -yhdistyksen päämääränä on edistää virkistyskalastuksen harrastamista koko Savukosken kunnan alueella. Se vastaa vaelluskalakantojen ja kalavesien hoidosta sekä ylläpitää ja laajentaa kalastuskohteiden verkostoa. Kyseessä ei ole aivan tavallinen kalastusseura, vaan tällä kertaa kalastuskohteiden kiinnostavuudelle etsitään uusia muotoja mm. teknologian ja median kautta. Yhdistys on yleishyödyllinen ja toivottaa kaikki asiasta kiinnostuneet mukaan toimintaan.

Kesällä 2014 istutetaan taimenta

Savukosken kolmen pilottikosken vesistö ja kalakanta tutkitaan tieteellisin menetelmin. Kun olosuhteet tunnetaan, yhdistys suorittaa taimenien istutukset kohteisiin. Menettelyllä haetaan kestävää toimintamallia, jolla saaliistaan tunnetut kalapaikat palautetaan pysyvästi kalastajien kartalle. Istutettavat kalat merkitään yksilöllisellä ja sponsorikohtaisella tunnisteella, joiden avulla taimenien vaiheita voi seurata internetin Virtuaalikoskesta.

Osallistu toimintaan ja nauti tuloksista

Tervetuloa mukaan kehittämään Savukoskesta vetovoimaista kalastus­matkailualuetta. Yhdistyksen kautta voit osallistua talkootyöhön ja kohteiden ylläpitämiseen. Sponsoreille Savukosken kohteet tarjoavat mahdollisuuden tehdä ekoteko, johon liittyy paitsi verraton näkyvyys myös henkilöstölle suunnattuja kalastuslupapaketteja. Jotta tiedät, millaisia mahdollisuuksia alue tarjoaa, toivotamme sinut tutustumaan kalastukseen ja muihin luonnonläheisiin elämyksiin Savukosken kiehtoville koskille.

Savukosket
kutsuvat kalaan!

Lataa ennakkoesite (pdf)

Savukosket kutsuvat kalaan!