Nuorttijoki

savukoski beana perho 6

Nuorttijoen vesistö Savukosken kunnan koillisosassa rajavyöhykkeeseen asti.

Koski

Nuorttijoki laskee Venäjälle Nuorttijärveen. Joessa on luontainen vaeltava taimenkanta, sekä vahva harjuskanta. Joen vesi on erittäin kirkasta ja jokea pidetäänkin haastavana kalastuskohteena. Joesta on kuitenkin mahdollisuus saada useampikiloisia luonnonkantaa olevia Taimenia sekä suurharjuksia, mikä kannustaakin ahkeraan yrittämiseen.

Nuorttijoen varteen ei pääse autolla. Yksi helpoimmista tavoista päästä nuortille kalastamaan, on ajaa autolla Tulppion majoilta Rannisvaarantietä noin 8,5 kilometriä, jonka jälkeen kääntyy vasemmalle metsä-autotie. Tätä tietä jatketaan noin 6 km, jolloin saavutaan poroerotusaidalle jonka yhteydessä on parkkipaikka. Parkkipaikalta lähtee polku, joka menee poroaidan yli, ja jatkuu siitä Hirvashaudan autio-, ja varaustuvalle. Matkaa parkkipaikalta Hirvashaudan tuvalle tulee noin 2,5 km. Tuvan pihapiirissä on tilaa leiriintyä mikäli tupa on täynnä. Tuvalla on myös lähde, liiteri, roskienkeräyspiste sekä käymälät. Tästä on etenkin alavirtaan paljon hyviä nivoja ja koskipätkiä, joista Taimenen ja Harjuksen tavoittaa. Hirvashaudalta seuraava tulipaikka on noin 2 km alavirtaan, josta löytyy liiteri sekä käymälä. Tulipaikkoja on tasaisin välimatkoin Saukkosuvantoon asti, jonne matkaa tulee jokivartta seuraten noin 9,5 km.

Muistathan Nuortilla kalastaessasi, että kalastusalue loppuu rajavyöhykkeeseen, jolla ei saa enää kalastaa eikä liikkua.

Reittiohje

Kemijärvi–Pelkosenniemi–Savukoski–Martti–Tulppion majat

Kalastuslupa

Metsähallitus Nuorttijoki 3550

Verkkosivu »
Metsähallituksen kohdekartta »

Varustelu

Nuorttijokivarressa on Metsähallituksen ylläpitämiä tulipaikkoja, joista löytyy halkoliiterit, käymälät sekä autio- ja varaustupia.

Tulppion majoilta saa kalastusluvat Nuorttiin sekä Korvatunturin kalastusalueelle, vinkit Nuortin kalapaikoista, Nuortin perhoja sekä kalastusvälineitä. Sieltä saa myös avaimet Nuorttijoen varaustupiin. Tulppion Majat tarjoaa myös edullista majoitusta ja ravintolapalveluita (A-oikeudet) ympäri vuoden. Rannassa lämpiää mahtava puulämmitteinen sauna.

Tulppion Majojen kotisivulle pääset tästä: www.tulppionmajat.fi

Kalasto

Taimen, harjus, siika

Mainospaikka koskikohteen sivulle 468 x 200 px
Lue lisää »
Mainospaikka koskikohteen sivulle 468 x 200 px
Lue lisää »
savukokset 5

Saaliiksi saatu »

  • Taimen

  • Paikka: Miekkakoski, ..
  • Kalastaja: Joni Varis
  • Harjus

  • Paikka: Savukoski, ..
  • Kalastaja: Davidhap DavidhapNM
  • Säyne

  • Mitat: 1500 g
  • Paikka: Savukoski, 27.06.2020
  • Pyyntiväline: vaappu