Kalastajan Savukoski

Laatumaa

Savukosken helmet Kemijoen rannalla

Laatumaa on Metsähallitus-konserniin kuuluva tulosyksikkö, joka myy ja vuokraa lomatontteja etelästä pohjoiseen, matkailukeskusten ytimestä aina rantamaisemiin. Tarjolla on noin tuhat persoonallista tonttivaihtoehtoa ympäri Suomen. Vapaa-ajantonttien lisäksi Laatumaa myy Metsähallituksen eräkämppiä sekä reilunkokoisia metsätiloja ja pienpalstoja eri puolilta Suomea.

Pykäläinen-Kuttusoja ranta-alueiden osayleiskaava

Pykäläinen-Kuttusojan ranta-alueiden osayleiskaava-alue sijaitsee Savukosken kunnan pohjoisosassa Kemijoen rantamaisemissa n. 80 km Savukosken taajamasta koilliseen keskellä laajoja valtionmaita lähellä Maanselän vedenjakaja-aluetta ja Kemihaaran erämaata. Se kuuluu Peräpohjola-Lappi maisemamaakuntaan ja edelleen Itä-Lapin tunturi- ja vaaraseutuun. Alueen lähimaisemaa hallitsevat Kemijoen itäpuolella Kuttusvaarat ja joen vastakkaisella puolella sijaitsevat Nivatunturi ja Kaltinaisenrova. Kaava-alue sijaitsee edellä mainittujen vaarojen välisessä kapeikossa ja vaarojen liepeet ulottuvat rantaan asti.

Ympäristö tarjoaa Sinulle erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen ja metsästykseen, luonnossa liikkumiseen jalan, suksilla, maastopyörällä, veneellä, kelkalla oman mieltymyksen mukaan.

Kairijokisuu-Leukkuhamara ranta-asemakaava

Nämä Savukosken laajojen erämaiden tuntumassa ja Kemijoen kainalossa sijaitsevat kaava-alueiden tontit sopivat erinomaisesti esimerkiksi erästyksen tukikohdiksi.Kaava koostuu kahdesta Kemijoen rannassa olevasta alueesta, joista pohjoisempi on Kairijokisuussa ja eteläisempi 2,5 km päässä Leukkuhamarassa. Alueiden vierestä johtaa Savukoskelta Tulppioon kulkeva tie.

Kairijoki on suosittu, istutuksin hoidettu urheilukalastuskohde. Kalastaa voi myös mm. laajalla Korvatunturin virkistyskalastusalueella. Alueen metsät ja vesistöt luovat lisäksi hyvät puitteet harrastaa metsästystä, retkeilyä, melontaa ja marjastusta. Alue linkittyy myös koko läänin kattavaan moottorikelkkareitistöön. Matkaa Urho Kekkosen kansallispuistoon on n. 50 km.

Ota yhteyttä

Metsähallitus Laatumaa, Rovaniemi
PL 8016, 96101 Rovaniemi
Marja Vaara
+358400713770

www-sivustolle  »