Kalastajan Savukoski

Kalastajan Savukoski kuulumisia

- 03.07.2017

Yli-Kemin kalastusalue on  istuttanut Savukosken ja Sallan vesistöihin virallisiin koskikohteisiin Pahtakoskeen, Miekkakoskeen ja Savukoskeen lisäksi Tenniöön on laitettu kookkaita  pyyntikokoisia, 6-7vuotiaita kutukypsiä, Yli-Kemin kantaa olevia purotaimenia. Kalat on siirretty kesäkuun viimeisellä viikolla.

Samoin perämeren villiä lohta on aloitettu siirtämään Kemijoen latvoille,  Savukoskeen on muljautettu tankkiautosta 18 kpl kookkaita emokaloja.
Kaikkiaan tänä kesänä lohia tuodaan noin.150 kpl. Savukoski, Salla, Pelkosenniemi ja Kemijärvi kustantavat yhdessä valtion kärkihankerahan turvin tämän ylisiirron mereltä latvoille operaation. Lohijokitiimi toimii siirtäjänä. 

Pieniä 1-kesäisiä purotaimenia on istutettu 17.167 kpl Yli-Kemin sivujokien latvapuroihin pois haukien vaikutuspiiristä.

Harjuksen 1-kesäisiä 4.814kpl parhaisiin koskiin suoraan, koska harjus leimaantuu koviin koskiin ja nivoihin eikä lähde merivaellukselle.
Viime syksynä aloitimme Harjuksen tukitoimet 5000kpl istutuksilla. 
Harjukseen pyrimme satsaamaan jatkossa enemmän, mikäli istutukset tuottavat positiivista palautetta lähi vuosina. Nytkin harjusta on luonnonkantana paikoin runsaana, mutta haluamme varmistaa sen vakaan kehityksen!
Naruskajärveen on istutettu 100kpl kookkaita kutukypsiä, pyyntikokoisia purotaimenia. Kalastuslupatulot sielläkin laitetaan aina uusien kalojen hankintaan, kertoo Kari Kivelä.
  
Ostamalla Yli-Kemin yhtenäisluvan! varmistat, että seuraavankin kesän istutukset onnistuvat!
Olemme kalastusalueessa tehneet sellaisen linjauksen, että laitamme kalastuslupatulot kiertoon aina uusilla poikasistutuksilla ja myös kookkailla Taimenistutuksilla. Kertoo kalastusalueen isännöitsijä Kari Kilpimaa.

Yli-Kemin kalastusalueen valvojia ovat Timo Reinvuo ja Kari Kivelä
Lisäksi tulemme antamaan Kemijärven kalastusalueen valvojille valtuutuksen toimia Yli-Kemin alueella.